Zhasla palubka...

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Zhasla palubka...

Příspěvekod Anonymous » 05.09.2008-13:29

Zdravim vas, mam mensi problem...Asi tak pred 1000km mi zhasly krajni zarovky na osvetleni budiku..Nejak jsem to neresil, prostredek svitil a v noci moc nejezdim. Ale pred 2 dny, kdyz jsem se pozde vecer vracel uz mi palubka nesvitila vubec a doma jsem zjistil ze mi nesviti ani parkovacka.

Ted me napada, jestli to neni bud pojistka (pokud ano tak kde je, moc pojistek jsem tam totiz nevidel) anebo kdyz prestaly svitit tamty dve, tak do tyhle slo vic proudu a proste to nevydrzela, tak se odporoucela taky. Nevim, jak je to tam pozapojovany, takze za pripadne bludy se omlouvam, ale predpokladam, ze tam zadny relatko asi nebude.

Chlapi diky.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 07.09.2008-20:40

Všechny tři žárovky na osvětlení palubky jsou paralelně, to znamená, že mají stejný přívod. Buď svítí všechny a nebo žádná. 1868
Jsou to ty, co mají přívodní vodiče ( dráty ) černé a modré.
Pro jejich výměnu není potřeba nic rozebírat, dají se vyměnit při vhodném otočení řídítek. Je dobré ale vědět, kde jsou.
S tím proudem - není třeba se omlouvat, ale někteří z nás se elektrikou živí a toto je pro nás výživnej vtip. :D
Anonymous

Zpět na Elektrika