Problém se startováním

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Problém se startováním

Příspěvekod Anonymous » 14.10.2007-09:25

Nazdar lidi,

tak jsem si přivezl domů Diversion 600. Krásná to motorka i dobře jezDÍ. ale po 2 dnech mi začalo zlobit startování.

Prostě někdy mi to nechytne a ozývá se od baterky jen cvakání, teda spíš z takové kulaté věci vedle baterky. Asi startér bych řekl.
Když to roztlačím(na milimetru to chytne většinou) tak to potom zase normálně chytá, třeba 2 dny. Poté se cvakání opakuje.
Baterka vypadá OK, má 12,8V. Bohužel nevím jak tu kulatou cosi rozdělat(je to jakkdyby zalitý v gumě) abych to vyčistil, nevíte někdo jak na to?

díky
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 14.10.2007-09:51

Že má 12,8V bez zatížení nemusí ještě znamenat, že je OK. Zkus ji nabít nabíječkou nebo vyzkoušej jinou a když to tím nebude pak hledej problém v něčem jiném.

Vypadá to že se ti trochu dobije jízdou, když pak 2 dny startuje...
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 14.10.2007-09:55

Vidím to také na baterku. Propoj ji s baterkou z auta a bude to v poho.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.10.2007-10:08

No blbý je že i když mi den stojí a já zkouším jen startovat tak to šlape. Včera sem vyjel a bylo to ok. Vrátím se domů a nešlo to. Jeli sme na Buchlov a ok. Přijel sem z Buchlova, vypl sem motor. Stál sem tak 2 minuty a už to zas nešlo.A to bydlím u kyjova což by se to mělo za tu cestu trochu dobit. Ale prostě nešlo. Ale jak sme to roztlačili tak to zas startuje. Před chvílí sem to byl projet a OK. Startoval sem asi 5x a pohoda.
Jak mi to vyplivne zkusím tam dát kamošovu baterku,uvidím co to udělá.
Anonymous

Příspěvekod wrabec » 14.10.2007-14:37

Tiez by som povedal ze je to baterka. Ta gulata vecicka ktoru vidis je startovacie rele. Ked je slaba baterka tak "cvaka". Popripade vycisti kontakty (baterka,startovacie rele, kostra)
wrabec

Příspěvekod karlos » 14.10.2007-16:48

Taky mi to dělalo, je to skutečně baterkou.
Podívej se sem: http://www.yamaha-xj.tomsmz.net/forum/viewtopic.php?t=952
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Zpět na Elektrika