Jede vám to taky tak?

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Jede vám to taky tak?

Příspěvekod TOMMZ » 06.11.2007-00:38

[url=youtube_video.php?post=4154&mode=PQfD1difHAk]tachometr XJ6OOS - na 28sekundě to začíná[/url]
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-00:57

No, ehm :D Když pominu, že sem to takhle ještě asi neprohnal :lol: Ale znám nazpaměť, když jedu těch 60 přes vesnici na čtyřku a na konci přidám, tak se to sbírá nádherně, je radost na ty ručičky koukat a odpovídá to zhruba tomu, jak mu to leze tu chvíli na čtyřku :wink: Ale překvapilo mě jak řadí. JAktože tak tiše?? Já slyšim každý přeřazení, vždycky klapne dost nahlas :cry:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-00:58

Sakra, když na to koukám, jel se projet... :cry: Jenže už mám zazimováno, zamčeno... :cry:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-06:19

Já pořád říkám, že XJ jede a ne že ne.. Ručička leze fakt pěkně, nevíš kolik jsi měl benzínu v nádrži? Je dost znát, když mám třeba už rezervu-pak se jí chce o dost líp.. :D Mimochodem, já jel včera.. 8) Jo ještě něco..to bylo na rovince? Těch 190 je pěknejch :smt023
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 06.11.2007-09:05

Nevim kde to bylo. Jestli umíš asi polsky, tak se ho můžeš zeptat viz profil na youtube. Jinak si myslim, že dost zaleží na nastevení mikrofonu kamery, takže některé zvuky nemusí být tolik slyšet.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Drobeček » 06.11.2007-09:15

Já si do toho videa trochu rýpnu. :wink:
Porovnal někdo tu rychlost 190km/hod. a ten odraz míhajících se stromů ?
Možná se mýlím, ale jestli nás také někdo jenom "nelakuje". :roll:
Drobeček
XJ štamgast

Images: 93
Typ XJ: XJ 900F
Rok výroby XJ: 1984

Příspěvekod vilta » 06.11.2007-09:27

Jo jo, pěkně se na to kouká. Já tolik valil s mojim enkem po dálnici na Prahu. A s kufrem v zádu. Jediný problém byl, že se mi při této rychlosti rozkmitala :shock: tak jsem zase raději trochu zmírnil tempo.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-09:33

Drobečku,
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:29, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-09:37

Ale koukněte třeba sem, tahle je celkem výrazně línější... Že by zavřená? A taky ji asi tolik netočí mi přijde... http://www.youtube.com/watch?v=YYBoLNYjP5w
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-10:35

Chotis píše:Ale koukněte třeba sem, tahle je celkem výrazně línější... Že by zavřená? A taky ji asi tolik netočí mi přijde... http://www.youtube.com/watch?v=YYBoLNYjP5w

Spíš ji moc netočí..

Jinak já sem teda moc nezkoumal stromy v odrazu ani přilbu pilota, protože těch 190 mě zas tak moc nezarazilo. Z kopečka to jede přes 200 a na rovině tam těch 180-185 člověk dostane taky kdykoliv za normálních podmínek.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-10:40

určitě tu
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:29, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod lynx » 06.11.2007-11:16

:lol: 190 :lol: To video je fakt vtipný. Těch 190 se dá z XJ za příznivých podmínek vytáhnout, ale to není tento případ. Sám se pohybuju do 170, nikdo mě totiž nedonutí abych si mačkal pupek zaleháváním na nádrž :lol: . Vzhledem k mojí výšce bych za absolvování této šaškárny musel zrychlit určitě o 20 - 30km/h. Jenom netuším, proč bych to měl zkoušet :lol: .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-11:30

No, těch 180 dá i bez zalehávání, já mám 185cm, v tom bych problém neviděl. A když se člověk jen trochu přikrčí, ani to moc nemlátí s helmou, ale asi jde i o zvyk :D Každýmu vyhovuje na motorce jinej styl, když jedu dálku, jedu na spotřebu do 120, když jedu "kolem komína"(tak 100-150km) a chci si to užít, jedu rychle. Někdo jezdí i na supersportech relativně pomalu, prostě se mu ta motorka líbí a nemusí trhat rekordy.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 06.11.2007-12:17

Ale všimli jsmte si ten nájezd km? XJ je stříbrné,takže model 2003 a najeto 52 000km. Pěkné!
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-13:20

Pouštěl jsem si to video asi třikrát a má pořád stejný počet kilometrů. :shock: 8) :shock: :lol:
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 06.11.2007-14:18

Tak ještě mrkněte na akceleraci na http://yamaha-xj.tomsmz.net/2005/4-9_slapy/slapy.avi
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-17:06

No tak teď už mi to teda nedá... Asi z rozzlobenejch mužů - jeden super web - sem získal averzi vůči těm lidem, kteří o každym druhym videu tvrděj, že je to fake :D Ale jak může někdo tvrdit, že je na tachu stále sejně kilomětrů, když já vidím, jak mu přibejvaj, to teda fakt nechápu :lol: Co se stromů týče, to je teda hodně relativní argument, protože záleží na jejich výšce, blízkosti k silnici atd... Jen tak pro pořádek jsem stopnul čas, když jede těch 190 a kilometr ujel za 20 vteřin podle počítadla. Hodil do vzorečku a ejhle, při rychlosti 190 ujedete za 20s asi 1050m, takže správně. TAchometr může blbnout ukazatelem rychlosti, protože je tam myslim elektronickej snímač, ale počítadlo se nemýlí, to je prostě mechanický přímo od náhonu. Nemyslim si, že to video je FAKE!!! :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-20:04

Chotis :
Naposledy upravil Anonymous dne 04.03.2008-23:30, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-20:13

Chotis píše:No tak teď už mi to teda nedá... Asi z rozzlobenejch mužů - jeden super web - sem získal averzi vůči těm lidem, kteří o každym druhym videu tvrděj, že je to fake :D Ale jak může někdo tvrdit, že je na tachu stále sejně kilomětrů, když já vidím, jak mu přibejvaj, to teda fakt nechápu :lol: Co se stromů týče, to je teda hodně relativní argument, protože záleží na jejich výšce, blízkosti k silnici atd... Jen tak pro pořádek jsem stopnul čas, když jede těch 190 a kilometr ujel za 20 vteřin podle počítadla. Hodil do vzorečku a ejhle, při rychlosti 190 ujedete za 20s asi 1050m, takže správně. TAchometr může blbnout ukazatelem rychlosti, protože je tam myslim elektronickej snímač, ale počítadlo se nemýlí, to je prostě mechanický přímo od náhonu. Nemyslim si, že to video je FAKE!!! :wink:

No tak teď už toho mám taky dost :lol:
Poslouchej, máš XJ? Máš! Zkusils někdy to co jsi viděl na tom videu? Nezkusils...asi. Doporučuju :wink:
za á ten tachometr maká na bovdenu jak měření rychlosti tak i měření vzdálenosti. Elektronika je pouze u otáčkoměru, To sis trochu poplet.
za bé zkus jenom tak pro kontrolu stopnout za jak dlouho tam má kilo. Jak u toho prvního, tak u toho Tomova videa. K tomu pouze to, že Tom za to vždycky tahal fest a má to tam něco kolem 6-7 vteřin. Je to sice relativní (jako čas myslím), ale u toho prvního to je výrazně míň. Což se mi nezdá (ne jako nezdá, ale jako nezdá)
za cé někdo tady zmiňoval ty vibrace hlavy při takovým kalupu, zkus si to někdy.
A za dé ... :lol: 120 a dost, dál je to nebezpečný.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-22:16

XJelen píše:
Chotis píše:No tak teď už mi to teda nedá... Asi z rozzlobenejch mužů - jeden super web - sem získal averzi vůči těm lidem, kteří o každym druhym videu tvrděj, že je to fake :D Ale jak může někdo tvrdit, že je na tachu stále sejně kilomětrů, když já vidím, jak mu přibejvaj, to teda fakt nechápu :lol: Co se stromů týče, to je teda hodně relativní argument, protože záleží na jejich výšce, blízkosti k silnici atd... Jen tak pro pořádek jsem stopnul čas, když jede těch 190 a kilometr ujel za 20 vteřin podle počítadla. Hodil do vzorečku a ejhle, při rychlosti 190 ujedete za 20s asi 1050m, takže správně. TAchometr může blbnout ukazatelem rychlosti, protože je tam myslim elektronickej snímač, ale počítadlo se nemýlí, to je prostě mechanický přímo od náhonu. Nemyslim si, že to video je FAKE!!! :wink:

Poslouchej, máš XJ? Máš! Zkusils někdy to co jsi viděl na tom videu? Nezkusils...asi. Doporučuju :wink:
za á ten tachometr maká na bovdenu jak měření rychlosti tak i měření vzdálenosti. Elektronika je pouze u otáčkoměru, To sis trochu poplet.
za bé zkus jenom tak pro kontrolu stopnout za jak dlouho tam má kilo. Jak u toho prvního, tak u toho Tomova videa. K tomu pouze to, že Tom za to vždycky tahal fest a má to tam něco kolem 6-7 vteřin. Je to sice relativní (jako čas myslím), ale u toho prvního to je výrazně míň. Což se mi nezdá (ne jako nezdá, ale jako nezdá)
za cé někdo tady zmiňoval ty vibrace hlavy při takovým kalupu, zkus si to někdy.

LOL, to sem si teda naběh!!! Možná sem nikdy nezkusil zakhle jet, ale nechápu, co to s tim má co společnýho :D Já sem krajinkář :lol: Že tachák maká na bowdenu samozřejmě vim, myslel sem si jenom, že přímo v tom tachometru se převádí rotační pohyb na elektriku, která pak hejbe ručičkou. Nevim, jestli mi to někdo řek, nebo sem i to přečet, každopádně podle všeho to prostě má makat jinak než klasický mechanický tacha. S tim, že počítadlo jde rovnou na bowdenu. Nevim, nikdy sem to rozebraný neměl... Vibrace hlavy těžko porovnám, protože mám N-ko s mini štítkem, za kterej se nikdy neschovám, on ano, a bůhví, třeba má i vyšší... Čas sem si stopnul, vyšlo mi necelých 6 vtěřin dle oka, jestli neumim počítat, ať mě někdo opraví... Což k přihlédnutím k tomu, že nestartoval úplně z klidu je reálná hodnota - Pokud vim, ofiko zrychlení xj je 5,1s!!! No a ještě bych se rád omluvil Tridacovi, nechtěl sem ho zničeho nařknout, opravdu sem ten vtip nepobral :lol: Takže abych to shrnul, stále věřím, že video není fake. Mimoto si vůbec nedokážu představit způsob, jak by tohle zfakeoval :wink:
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 06.11.2007-22:31

XJelen píše:

Dle času na youtube videu jsem mu napočítal zrychlení od 28 do 34 sekundy, tedy 6s. Z toho bych usuzoval, že by to mohlo být docela reálné video. Na mém videu to vychází cca na 6,5s s tím, že je to z nuly a se spojkou jsem si moc nevyhrál(taky jsem měl Nko, takže by měly být kratší převody).

Teda ale vždycky jsem si myslel, že XJ má papírově zrychlení 4,5s :shock: :shock:
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Hynek » 06.11.2007-22:35

Tak nevim ,ten pohyb stromů se mně zdá skoro stejný jak při 50 tak při 190.Moc velkej rozdíl v tom nevidim a když si vezmu úhel kamery a že odraz jde skoro kolmo nahoru tak je to trochu divný.A taky ,nezdá se vám že se ten obraz nejak divně vlní?Sice jsem tak rychle zatim nejel ale nezdá se mně to .
Hynek
občasný přispěvatel

Images: 6

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-22:51

Tak tak, čas zrychlení je dokonce delší, než papírová hodnota... 5,1s jsem bral z testu ojetiny, to mi přijde takový lidovější, reálnější :D A stromy už nechte růst, to prostě neni argument... když ve 105-tce jedete kilo, zdá se vám to pocitově jako 150 a když v bmw jedete 200, řikáte si, dobrý, ještě pořád tam mám těch stotřicet... :lol: Tohle je podobný, záleží na pocitu, jakej ta kamera dokáže přenýst na to video. Zní to blbě, ale snad je jasný, co myslim :wink:
Anonymous

Příspěvekod Drobeček » 06.11.2007-23:07

Teda vědět co tu rozpoutám za diskusi svou malou připomínkou ... :oops:

Hele nemůžeš přeci počítat čas podle ujetejch km a metrů na tachometru.
Pokud je to nějakej "tunel" tak je to udělaný rovnou na motorce(nejspíš nějak jinak zpřevodovaný náhon).
Potom ti samozřejmě souhlasí výpočty rychlost/km/čas.
To vůbec nepočítej je to zbytečné.
Prostě kdo jel na moto kolem 180-200 km/h. i s kapotáží tak ví jaké jsou turbulence, chvění, vibrace atd... no a na tomto videu to vypadá ve 190 jako ve 40km/h. Zkuste si najít nějakej záběr z 190km/h. a porovnat jak krajina kolem ubíhá. Právě že úhel (skoro 90°)pohledu na ty ubíhající koruny stromů VŮBEC NEODPOVÍDÁ 190km/h. a to se budu klidně hádat.
:P
Drobeček
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 06.11.2007-23:23

Čas snad každý bere z času videa...tedy z rychlosti jeho přehrávání.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 06.11.2007-23:41

Nepochopil jsme připomínku k času... Beru ho z času videa, jak řiká Tom. Počítal jsem reálnost rychlosti - za jak dlouho ujede podle počítadla a času videa 1km, z toho mi vyšla rychlost 190km, což odpovídá tachometru. Byla to reakce na výtku, že tacho přeměřuje. Jinak jsem se třeba podíval na své oblíbené video yamaha r1 turbo, kde díky tomu, že hodněkrát jede po zadním, zabírá kamera i ubíhající stromy a to i v rychlosti kolem 200 :lol: A nejenže je helma jezdce naprosto v klidu i kolem 250-ti, ale stromy opravdu neubíhaj tak rychle, jak by člověk čekal. No jak sem řikal, je to o pocitu, kterej kamera prostě nedokáže přenýst!!
Anonymous

Příspěvekod Drobeček » 07.11.2007-15:04

Tak to asi tak bude když to máte vypočítaný :wink:
Drobeček
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 07.11.2007-15:13

Tak mi to nedalo a byl jsem to zkusit.zima jako v psírně.složil jsem svých 190cm za plexi,hodil jsem tam za jedna,lehce přiškrtil spojku,točil jsem jí kolem deseti a počítal jsem jedna dvacet :lol: lepší technika není.a leze to tam docela slušně.kilo jsem tam měl za 5krát jednadvacet+jedna k tomu(a kdybych se trochu víc snažil,myslím,že se dostanu níž-měl sem tam menší prodlevu).pak už nevím,páč jsem se soustředil na řazení.jednou to přesně změřím.no a na mém výletě jsem se dostal na dvě kila.a nebylo to z kopce ale po relativní rovině.stromy jsem nestíhal,páč má helma líbala nádrž.a když se člověk kouká skrz plexi,hlavou mu to neháže.přitom,když vykouknete ze závětří tak to jen lehce pohodí,ale jelikož jsem na to zvyklý,tak s tím nemám nejmenší problém.ale je zima.a mokro.hnus fialovej :evil:
mimo...To tommz:asi měsíc po srazu jsem si škrtnul stojánkem a vyrovnávání skončilo v poli.naštěstí stále na kolech a bez crasche. :lol: 8)
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 07.11.2007-15:38

Stojánek je svině. Já jsem si kvůli němu tenkrát poprvé odřel botu o svodidlo kousek od Macochy jak mě to rozhodilo. Kdyby svodidlo nebylo, tak jsem to vzal jako ty do pole...jenže tam byl sráz.
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod Anonymous » 07.11.2007-19:12

Jak si kdysi psal o tom pádu na okruhu, tak si asi fakt škrtnul výfukem. Před koncem sezóny sem ho taky už trochu zbrousil..při jízdě ve dvou to není až tak velkej problém bohužel.. :( Ještě, že nemám hlavní stojan..
Anonymous

Další

Zpět na Motor