Svíčky BRISK

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Příspěvekod OTIS » 18.10.2006-06:02

Tak ono to označení LG znamená "extrémě vysunutá špička"... Pokud oni o tom mají pochybnosti tak od toho raději pryč.
Takže koupíš ty platinové a předpokládám, že prodloužíš interval výměny? To by asi jinak nemělo výzam.

Já ještě nevím. Mám doma ještě 1 novou NGK a borca který mě zbytek sežene po 180 kč. Pokud nesežene tak objednám Brisk.

Je zajímavé, že němčouři mají ty Brisk dražší než NGK
http://www.emmasladen.de/ersatzteile/ng ... /index.php
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 18.10.2006-16:59

Vimvim... Přesně, jakmile je jediná pochybnost, radši pryč úplně... Nejspíš do nich půjdu, interval, jak inzerujou 90 000km teda nedám určitě, normálně se na svíčky najede řekněme těch 15-20 000, tak počítám, že bych to tam nechal dejme tomu o deset víc a měl snad klid... Navíc i u tohohle typu by mělo podle nich dojít k určitýmu zlepšení díky "slabší střední elektrodě" A když ten známej nesežene, do jakejch bys nakonec šel?
13 Euro, to se posrali :roll:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 18.10.2006-17:30

No co doporučují v katalogu AR12YS

Obrázek
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 03.11.2006-17:38

Byl sem v Autoprimě, že si je teda objednám. Minule mě říkaly, že do 4 dnů. Teď zase že tak měsíc, ale je to prý nejisté... že to prověří a zavolá mě. Neozal se! Fakt to jsou služby :evil: :evil: :evil: Japonských svíček plná prdel na každém rohu a na domácí abys čekal měsíce...

Jinak sem našel eshop http://www.e-cat.cz/index.php?main_page ... 96_1188301

Nevíš náhodou kolik účtuje Brisk, když to posílá?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 30.11.2006-17:37

Tak po měsíci opět nic... :lol: ...A tak píšu do Brisku:

......Dobrý den,
u distributora firmy Autoprima jsem si objednal svíčky AR12YS. Dodací lhůta měla být 1 měsíc. Bohužel ani po uplynutí této doby není znám přibližný termín dodání. A to proto, že údajně nejsou skladem ani u Brisk.

A mě zajímá, kdy lze očekávat, že budou i v továrním skladu?

(V časopise Supermoto neustále promlouvá ke čtenáři reklama na svíčky Brisk... Já se snažím asi půl roku sehnat svíčky této značky do mého motocyklu a zjišťuji, že je to prakticky nemožné! Tím myslím koupit je normálně v obchodě, aniž bych musel platit za nějakou zásilkovou službu.) ...
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod OTIS » 01.12.2006-13:21

Opravdu jsme je delší dobu neměli, ale během prosince by měly být vyrobeny.
Omlouváme se za vzniklé problémy, ale výroba některých zapal.svíček je složitější a vzhledem k rozsáhlému sortimentu naší firmy BRISK Tábor a.s. trvá výroba okrajovějších typů delší dobu.

Přeji hezký den.

Burdová Marie, prodej
BRISK Tábor a.s.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 19.02.2007-19:19

Po delší odmlce opět k Briskům 8) Tak co, Otisi, jak jsi dopadnul s objednávkou? Už se stroje rozhýbaly a daly dohromady pár AR12YS? :wink: Já si konečně nadělil ty svoje BR12YPY, v Autoprimě je opravdu měli do týdne, ale to nejspíš, pro ostatní bohužel, jen díky tomu, že je to rozšířenější typ, dost jim to kazí jméno, zvlášť když si fakt dělaj reklamu a pak zboží nemůžou dodat kvůli výrobě :roll: tak doufám, že už je máš... Najel jsem s nima zatim asi jen 80 km, z toho půlku teď v sobotu v noci hned po namontování, teplota kolem nuly a druhej den jen pár nad, takže žádný velký dráždění, ale zatim se mi subjektivně zdá, že se z nízkejch otáček na vyšší stupeň sbírá trochu líp, tolik nekucká a líp drží volnoběh po studenym startu... ale tak možná jsem byl ovlivněnej delší větší pauzou neježdění (naposledy před kalamitou) :smt087 Navíc, těžko říct, jestli je to lepšim prohořenim díky slabší elektrodě (jak tvrdí reklama), nebo prostě tim, že jsou nový :smt017 Těšim se, až to pořádně protáhnu...
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 19.02.2007-20:07

Pořád ty termíny odkládaly, nesehnal sem je. Už sem potřeboval nové svíčky (já jezdím i přes zimu), takže sem koupil NGK. Ale na sraz asi pojedu přes Tábor, tak přemýšlím, že bych je koupil v podnikovce.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 19.03.2007-16:42

Zdravím lidi! V brzké době se stanu majitelem mého vysněného xjéčka a tak se zařadím i mezi vás. Tenhle web je skvělou studnicí všeho moudrého o xjéčku a vybral jsem si podle něj už nejednu věc /např olej :))/. Ale proč píšu semka - v autoprimě mi řekli, že svíčky AR12YS budou do dvou týdnů, takže jestli někdo má ještě zájem, nechť dá vědět, objednal bych větší počet.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 19.03.2007-18:28

Až je testneš něco sem napiš, myslím zda s nima třeba nejsou nějaké problémy (za tepla či startování)....

Mám zánovní NGK, takže nové budu dávat až v zimě. Snad je koupím v tom Táboře.

A prozraď nám (do fóra o olejích) co sis teda vybral za olej?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 19.03.2007-20:13

Už se stalo :D Jen k těm svíčkám, nevim, jak budu schopnej hodnotit změny, když kupuju něco naprosto jinýho než na čem sem do teď jezdil... Myslim, že přechod Jawy :arrow: XJ... Budu vyplácanej ať to pojede jak chce :lol:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 20.03.2007-08:16

Pokud svíčka funguje správně tak bys nějaké změny nepoznal, aj kdybys měl na tom něco nalítané... Mě jde jen o to, zda tam nejsou nějaké extrémy.
V ceníku Brisk je mají už za 180 Kč, kolik platils?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Faudy » 20.03.2007-08:56

Ja tam mam ted ty iridia, rozdil podle me je proti normalnim citit. Motor jede jakoby rovnomernejc, chyta ihned a lip to i tahne od 3000 otacek. (Jel jsem jeden den rano do prace s normalnima, druhej den s iridiama - cr8eix.) A vzhledem k tomu, ze vydrzi nejmin 2x vic jez normalni (nekdo rika 50tkm), tak se to vyplati :lol: (Mam doma jednu sadu fungl novejch cr8e, nechcete nekdo? Ja uz ji nebudu potrebovat...)
Faudy Ta & xt...
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 20.03.2007-11:02

No vzhledem k tomu, že teď to bude asi finančně dosti náročný, ještě počkám. Pak dám vědět. Těšim se jak malej kluk!!! :oops:
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 30.05.2007-08:01

OTIS píše:....ale na sraz asi pojedu přes Tábor, tak přemýšlím, že bych je koupil v podnikovce.

Nebyl jsem v podnikovce. Našel jsem přímého prodejce v Břeclavi, který to má za stejné ceny. Bohužel zjistil, že svíčky nejsou skladem ani ve fabrice a termín dodávky neurčitý. Údajně výroba těchto svíček nemá tak vysokou prioritu a pokud nejsou výrobní kapacity tak je prostě nedělají.
Co k tomu dodat :?
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Anonymous » 09.07.2007-13:24

Pozor na vysunute jiskriste. Motorka pak nemusi jit dobre do otacek a velke nebezpeci propaleni pistu.
Podle me se smes zapali niz a tim tvar hlavy nenasmeruje tak dobre horeni. Pokud by se zapalovalo extremne nizko nad pistem, tak se plyn zacne roztahovat driv do bocnich sten a hlava to nenasmeruje dolu na pist a tim se ztrati hodne energie.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.07.2007-13:29

Mate nekdo zkusenost s jinyma svickama na XJ 900? Za NGK DPR8EIX-9 se mi nechce davat pres 500kc.
Je nekde prevodni tabulka na brisky ?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 09.07.2007-14:06

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Je třeba číst od vrchu.

Kdybys chtěl iridiovky, můžu koupit v Louis - mají je teď v akci.
OTIS
XJ veterán

Příspěvekod Faudy » 09.07.2007-14:17

Osobne jsem si kupoval na XTcko NGK - DPR8EVX-9 (platina, ne iridium) na http://www.motostar.cz za 406Kc, je to stejna svicka. Mel jsem problem poprve nastartovat, musel jsem nabit baterku, pak ok, jak je to projelo. Subjektivne to jede mnohem lip, vic za to taham (kdyz to tak pekne jede... :D) -> mam vetsi spotrebu o pul litru. Taky mi prijde, ze se motor trochu vic hreje, asi se lip spali vsechen benzin.
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod JOE » 26.11.2007-15:17

Zdarec borci,
vidím,že co driver tak to jiný názor na svíčky.Můžete někdo(kdo si na to troufne) zpracovat přehled nejlepších svíček i s uvedenými parametry a cenou. Asi by to vyřešilo další dotazy na toto téma.
Nebylo by marné udělat anketu na základní náhradní díly,který se mění pravidelně (svíce,oleje,gumy,brzd.kapaliny, aj) u letitých majitelů XJ a hodit výsledek (doporučení) na web.
JOE
občasný přispěvatel

Images: 8
Typ XJ: HONDA XL 1000V VARADERO
Rok výroby XJ: 2003

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-15:36

Snažím se kupovat vždy original věci, které mají na motorce být. Před srazme jsem dával nové original svíčky na XJ 900 S Diversion, NGK DPR8EA –9 a žasnu nad těmi cenami, já jsem platil dost málo.
http://www.yacomi.cz/zapalovaci-svicka- ... -1164.html
tady jsou za 95,-Kč kus a dá se říci, že to začalo jezdit jak namydlený bez problémů. Nepamatuji si co tam bylo předtím, ale změna byla dost citelná.

snad jen bych dodal, že Brisk bych tam asi nedal nikdy. Mám převod mezi nima, ale když je u nás v dílně testovali, Brisky nechci. Ale je to věc zkušeností. Ale říkám si proč dávat drahou nekvalitní za levnou kvalitní.
Anonymous

Příspěvekod JOE » 26.11.2007-15:50

Díky za radu,vyzkouším je taky.Nezmákl bys tu anketu, třeba s Mirou XJ, ten má celkem dobré zkušenosti podle toho co jsem od něj četl.
Mohl by dělat dvorního mechanika XJ,asi se na něj obrátím.
JOE
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-16:03

neni problém to udělat třeba v excelu nebo v nějakém programu, jen je potřeba mít podklady. to je vše.
Pokud bych vše stahoval z netu tady na technice, nevím zda to má smysl, když si to každý může prohlédnout zcela sám.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-16:05

tady máš třeba převody těch svíček

http://mujweb.atlas.cz/www/motonsom/ostatni/bosch.htm

a tady přímo original od Brisku

http://www.luke.cz/sviczap.htm
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-16:18

4 JOE: To bude na "smajlíkhovnosmajlík" :!: Kdo jezdil a jezdí na gumách, se kterými je spokojený, tak na nich bude jezdit dál a nebude zkoušet jiné typy.
Až budeme sedět na srazu a během večera zkusíme pět druhů piv, můžeme říct, jaké chutná a jaké ne. Jak to chceš hodnotit v brzdovkách? :?: :?: :roll:
Jeden víkend byl super, cestování, sranda, pohoda. Gymy se mi zdály dobré, brzdovka skvělá, svíčky komfortní. Na zpáteční cestě jsem to rozflákal a když jsem vylezl z křoví, všechno se mi zdálo na pí.u ( bez smajlíku ). :smt093
takže i hodnocení je dost pomíjivé.
Anonymous

Příspěvekod JOE » 26.11.2007-16:49

Všem:
Chtěl bych to pojat jako dobrou radu mladým nebo začínajícím driverům XJ.Vybrat cca 3typy od každé součástky a uvést jako doporučení od
starších+přidat jejich hodnocení.Myslím si, že už nějaké zkušenosti máš,tak můžeš být jedním z hodnotících.Teď je na to celkem čas to dát dokupy,když je zazimováno.Stačí když se domluvíte třeba s Tridacem,Mirou,Karlosem,Otisem prostě s těmi, kteří celkem hojně navštěvují tento web a zapojují se do diskuzí na různá témata.
Prostě udělat jakési GRAND FORUM, kde se člověk dočte to nejzákladnější co má udělat a zkontrolovat po zakoupení motorky XJ.
:idea:
Pokud si myslíš,že je to blbej nápad tak na to serem. :cry:
JOE
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-17:03

JOE, není to špatněj nápad, ale asi zbytečnej. To co je hotové znovu dublovat nemá smysl. Pokud bude nováček, jako třeba Ty, :shock: , a budeš třeba hledat svíčky, tak Ti poradím nahoře na této stránce je tlačítko "Hledat" na to klikni a do první řádky napiš svíčky a dej enter. Vyhledá ti to všechny odkazy, diskuse, prostě vše kde je slovo svíčky a můžeš si najít a hledat co potřebuješ a když nenajdeš to pravé ořechové, tak si v kterémkoliv tématu napíšeš odpověď co konkrétně hledáš. Jednoduché.
Kdybys chtěl něco jako oficiální odkazy na přesné třeba dodavatele nebo prodejce, tak vlevo nahoře klikni na Odkazy a najdeš vše co potřebješ. Myslím si, že to naše forum je už tak rozsáhlé, že se toho hodně najde, a i když třeba tady se zeptáš na gumy, tak ti Tommz nebo kdokoliv sem hodí odkaz na stránku kde to najdeš.
S nováčky máme slitování, :twisted: jen trošku krve a pár zlomených prstů do začátku. :shock: 8) :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 26.11.2007-17:25

jo, bez komentáře :smt023
Anonymous

Příspěvekod Rix » 26.11.2007-17:38

Větší šit než je svíčka značky brysk neznám. :smt014 :smt014 :smt081
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod OTIS » 26.11.2007-18:29

Vhledem k ceně svíček pro XJ900 je zbytečné aby jejich majitelé vůbec řešili nějaké alternativy.
Já sem Brisk chtěl zkusit, ale je cesta k jejich získání byla tak trnitá, že sem se na shánění vysral.
Koupil jsem u Louis v akci Iridiovky NGK.
OTIS
XJ veterán

PředchozíDalší

Zpět na Elektrika