Nejdou blinkry...

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Nejdou blinkry...

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-15:44

Zdravím všechny.Včera jsem nastartoval svoji XJ a nechal prohřát a protočit.Zkoušel jsem všechny její funkce včetně veškerého osvětlení atd.Bohužel mi nejdou vůbec blinkry.Zkontroloval jsem pojistky a všechny žárovky a stále nic.Vše je O.K. Vše svítí,houká atd,ale blinkry ani ťuk.Nevím jak dál,jakoby tam nešla vůbec šťáva i když pojistky jsou v pořádku.
Jestli jste někdo řešil tuto pohromu,dejte vědět.
Ahoj.
Zdeněk
:D
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 03.02.2008-16:23

Sice jsem se s tím nesetkal, ale asi bude někde přerušenej kabel. Zkus jestli na pojitce je šťáva, pak postupuj dále...někde bude nějakej přerušovač atd.. Prostě vem zkoušečku, voltmetr nebo něco podobného :lol: a hledej.

Jo a když už to budeš mít rozebraný tak nezapomeň na kontaktol nebo jinej prostředek na zmenšení odporů.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:26

Heh, to může mít spoustu různejch příčin... A těžko se to bude řešit po netu, nejspíš to bude nějaká banalita někde po cestě. Chce to projít kabeláž, když žárovky i pojistky sou v poho... Já vlastně ani nevim, kde je přerušovač, myslim pod sedlem, tak ten bych změřil nejdřív, jestli do něj teče šťáva. A taky zkus píchnout ampérmetr místo pojistky, jestli tam něco teče. Pak se uvidí viď :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:27

Sakra, zas byl někdo rychlejší... :oops: :lol: :lol:
Anonymous

Nejdou blinkry

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:31

Dík za Vaši podporu.Přes pojistky šťáva jde neboť blinkry mám združené s více věcma jednou pojistkou a ostatní jde.Nevím ale kde je ten přerušuvač na ty blinkry.Tam myslím že může být problém.Tak nevíte kde ho hledat???Jinak kontaktol už provedl vše co mohl.Měl jsem rozhozeno i ovládání blinkrů na řídítkách.
Zdeněk
:shock:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:48

U starších typů by měl podle servisního manuálu bejt vlevo hned před baterií...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:49

Elektrické schéma ( sice ve špatné kvalitě ) je tady 2745 Kdyby někdo oskenoval orig do velikosti aspoň 1MB, to by byl prohlášen za bombarďáka.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-16:57

Pod pravou podsedlovkou najdeš 2746
Když nejde ani jeden blinkr, hledal bych ve společné části - pojistka - relé - přívod ke spínači na řídítkách.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-17:06

Tady je to vidět na rámu 2747
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-17:07

No jo, takhle je to u novějších... Ale u starších by to mělo bejt na druhý straně před baterkou.
Anonymous

Nejdou blinkry

Příspěvekod Anonymous » 03.02.2008-17:34

Děkuji za supr odpověď.Mám starouška r.v.1990 tak to bude u té baterky.Ta se nabíjela a už tuším kde je asi problém.Děkuji za Vaše odpovědi.Motorku nám na chalupě v Jizerkách a tak na to mrknu příští sobotu a dám vědět.
Zdeněk
Anonymous

Re: Nejdou blinkry

Příspěvekod Anonymous » 04.02.2008-20:27

Zdeněk Trojan píše:Děkuji za supr odpověď.Mám starouška r.v.1990 tak to bude u té baterky.Ta se nabíjela a už tuším kde je asi problém.Děkuji za Vaše odpovědi.Motorku nám na chalupě v Jizerkách a tak na to mrknu příští sobotu a dám vědět.
Zdeněk

Ahoj Zdenku no hlavně abys tam neměl ňákou hlodavou návštěvu :-) mě takhle u auta myši prokousali podtlak ovlládání turba za jeden večer a hned bylo vystaráno. Zdravím Zajda
Anonymous

Zpět na Elektrika