Zvonivý zvuk - xj600s/n

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Zvonivý zvuk - xj600s/n

Příspěvekod Anonymous » 10.10.2008-10:04

Zdravím, mám XJ krátce, všiml jsem si zvonivého zvuku z motoru, po zahřátí je to normální? Někde jsem četl že u těchto motorů jsou trochu slyšet ventily, ale ty doufam nezvoní ne? poraďte prosím...
Anonymous

Re: Zvonivý zvuk

Příspěvekod Anonymous » 10.10.2008-12:10

Víš kdy byly ty ventily naposledy dělané? Přesně jak popisuješ se totiž ventily chovají. Zvoní nepravidelně a po zahřátí ztichne.
Ale důvodů může být mnohem více. Chce to slyšet pak se dá hodnotit, ale začít postupně.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 10.10.2008-13:32

Jedno staré čínské přísloví říká: projdi si starší příspěvky a najdeš odpověď (použij tlačítko hledat nebo ti hrozí spamový robot :lol: )
lynx
XJ štamgast

Zvonivý zvuk

Příspěvekod Anonymous » 10.10.2008-14:14

to lynx: Prošel jsem si snad všechny přízpěvky v sekci motor, jinde jsem nehledal, nic jsem o svem problému nenašel...

Kdy byly naposledy dělané bohžel nevím, ale vzhledem k tomu že prodávajícímu v servisu zhruba před rokem řekli že ventily nejsou potřeba seřídit tak počítáme že to může být víc než rok.
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 10.10.2008-17:42

Pokud nemáš jistou, že je motor správně seřízený, tak asi nějaké zvonění či cvakání nemá smysl řešit...nemyslíš? Prodávající ti může nakecat cokoliv...
Já zastávám názor, že po koupi ojetiny by se minimálně kontrola/seřízení + výměna oleje a filtru měly udělat. Třeba už jen pro klid, že nesedíš na "časované bombě".
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Zvonivý zvuk

Příspěvekod Anonymous » 10.10.2008-22:13

Tak vam vsem dekuju za prizpevky!
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.10.2008-19:34

tak ventily cvakaji jak sici stroj, zvoneni mne nenapada co by mohlo bejt, slovni oznaceni je zvuku je mnohdy zcela nevystihujici skutecnost. ...kazdopadne serizeni by melo byt to prvni co clovek po koupi udela, vymena olejovych naplni a filtru je samozrejmost
Anonymous

Příspěvekod lynx » 11.10.2008-21:24

Vojta: jak chceš po netu vyřešit "nějaké" zvonění motoru? V omezené míře se tady můžeš dozvědět způsob odstranění některých závad, na které jsi sám přišel - ty už tady jsou vesměs probraný. Zbytek je akorát tlachání, kdy zbytečně vymýšlíme často i neskutečné příčiny nějaké závady, která je tady subjektivně popsaná. Často opakovaná rada: pokud na to nepříjdeš sám (nebo nemáš nějakého šikulu ve svém okolí) dej to do servisu - od toho jsou! Víra, že všeobecně popíšeš něco, co se ti nezdá a z netu vypadne technologický postup opravy (nejlépe za nulovou cenu), je naprosto blbá.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 12.10.2008-23:00

lynx píše:Vojta: jak chceš po netu vyřešit "nějaké" zvonění motoru? V omezené míře se tady můžeš dozvědět způsob odstranění některých závad, na které jsi sám přišel - ty už tady jsou vesměs probraný. Zbytek je akorát tlachání, kdy zbytečně vymýšlíme často i neskutečné příčiny nějaké závady, která je tady subjektivně popsaná. Často opakovaná rada: pokud na to nepříjdeš sám (nebo nemáš nějakého šikulu ve svém okolí) dej to do servisu - od toho jsou! Víra, že všeobecně popíšeš něco, co se ti nezdá a z netu vypadne technologický postup opravy (nejlépe za nulovou cenu), je naprosto blbá.

Presne tak!
Nepochopil!! - viewtopic.php?p=21101#21101
bolek_xj
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.03.2009-17:28

ahoj,
možná to s tím nesouvisí. Ale nechal jsem na XJ udělat rozvody a věci okolo (najeto přes 70 tis.) a zvonivý zvuk zůstal i na mojí mašince. V servisu řekli, že to je primární řetěz. Že výměna je velmi náročná a nákladná a že to není na závadu. Mě se tedy ten zvuk nelíbí. Nemohl by mít kolega něco podobného? Co by jste s tím dělali vy? Dík všem. Jirka
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.03.2009-19:26

Nám všem to zvoní. To je zvonivé XJ.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 09.03.2009-20:58

když zmáčkneš spojku -přestane to?
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 10.03.2009-10:21

pokud byl dotaz na mě, tak ne. Opravdu to sedí příznaky spíš na ten primár. Jen nevím jak dalece je to nebezpečné. V otáčkách to slyšet není a nejhorší je to na studeném motoru.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 14.03.2009-01:36

Vymena primaru je narocna proto, ze se musi komplet rozpulit motor, vytahanej sice az tak moc nevadi ale casem dojde do toho stadia, ze zacne ubrusovat trysku ktera na nej rozstrikuje olej, moje tryska byla tak tak pred probrousenim a to se retez ozyval jen za studena na volnobeh, uz ho mam vymenenej a nechrasti to, chrasti zas jiny veci :-P
Anonymous

Příspěvekod zbynek » 14.03.2009-08:11

Jindro, a kdy z toho půlení uděláš fotoreportáž? Myslím, že by mnohé zajímalo jak to vypadá uvnitř - z místních by se "půliči" asi dali spočítat na prstech jedné ruky průměrného stolaře ;-)
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod roman3297 » 15.03.2009-20:00

:( 2 pade jsem si dělal sám, ale tady to pak nechám na někom kdo to umí radši
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Zpět na Motor