šelest z převodovky - xj600

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

šelest z převodovky - xj600

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-20:58

zdravim všechny.Mám problém na své nové yamaha xj 600 N (1998).Moto je v podstatě v pořádku,jezdí jak má,všechno vypadá dobře.Jediný problém je,že při zařazení pětky a následné akcelerace se z motoru(nejspíše převodovky) ozývá dost hlasitý,kovový šelest.Jakoby jste rychle točili hřídelem v nějaké kovové objímce nasucho.Je mi,ale divné,že jde pouze o 5. převod a pouze pod plynem.Jizdní vlastnosti jsou v pořádku i během toho zvuku.Nemáte s tím někdo zkušenosti?Díky moc za odpovědi.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-21:32

Možná tu dostaneš sofistikované odpovědi, ale v tomto případě bych to viděl na servis.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-21:51

no tomu se asi nevyhnu ale chtel jsem zkusit jestli nekdo nebude vedet co by to mohlo byt.abych to nechal cilene vymenit.ale diky za nazor
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-22:16

a je to opravdu kovovy selest? nemuzu mluvit za Diversiona, ale 650 ma docela hodne piskavou prevodovku, to si clovek obcas pripada jak s turbem :-) prevodovka je mazana tlakovym olejem a pokud se nevylomi zub, nebo nezacne vypadavat omlety kolo tak o prevodovce clovek ani nevi, ja kdyz mel motor do sroubku rozebranej, tak byla jako nova a to ma najeto hodne pres 100.000km ...aby se zadrela tak by musela jit bez oleje a to by byla driv v prdeli klika, protoze olej do ni jde primo z hlavni olejovy galerie od klikovych lozisek
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-22:22

no nevim.ale je mi divny ze to je velikej rozdil ten paty prevod oproti ostatnim.Hodne se pise ze xj je chrastitko a fora sou plny toho ze mu cvaka spojka,klepe v motoru ale tohle v poradku nebude.jen me prave zajimalo jak moc to neni v poradku:-)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.06.2009-22:26

posuzovani zvuku je hodne osajslich, pres net uplne nanic, ale je bezny ze proste prevodovka vylozene piska na jeden prevodovej pomer kdy dojde k nejaky mensi rezonanci zvuku a je to normalni, jawa piska na 3ku, XJ si tedka nevybavim, ale piska mi taky na jeden kvalt
Anonymous

Zpět na Motor