od Anonymous » 28.06.2007-07:48
Záleží na tom, v jaký licenci je XJ smontovaná. Měl jsem asi štěstí, že v případě r.v. 96 se to v D škrtilo jen "podložkama". Do těch 130 km/h mi přijde průběh výkonu po otevření jen nepatrně lepší. Spotřebu nemůžu objektivně posoudit, jelikož jsem s 25kW jezdil v zimě při 5-10 °C, když bylo sucho a dost jsem tomu po okrskách dával. Teď by měla mít asi těch 45 kW, ale na brzdě jsem nebyl. Mám 185cm a přes 80 kilo, z LBC do Prahy jsem jel v jednom místě 205 km/h s hlavou mezi řidítkama, takže víc už asi výkonově otevřít nejde. Tachometr mi podle info tabulí ve městech ukazuje asi o 7 km/h víc. Spotřeba 4,5-5 l. Po otevř. se mohla zvednout tak o 0,2 - 0,3 l. Ale pokud neberu v úvahu jízdu po dálnici nad 130 km, tak bych řekl že to žere stejně-pokud člověk přidává plyn rovnoměrně se zvyšující se rychlostí a nezatáhne naplno hned. Přesnou spotř. napsat nemůžu. Někdy jedu na půl nádrže 80, kochám se, počítám srnky v lese..,jindy mi mrdne a nestačím stírat čmeláky z plexi, takže to je těžký.