uhliky v altíku

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

uhliky v altíku

Příspěvekod kubik1 » 04.06.2006-07:08

hoj, ma cenu ty uhliky prohodit? ten kterej jezdi po vetsim obvodu je skoro polovicni oproti tomu vnitrnimu. predpoklafdam ze maji byt oba stejne velky. mate vyzkousene jake uhliky tam pasuji pri vymene?

na volnobeh mi s blinkrem trochu mrka i svetlo a pristrojofka-je to normalni? meril jsem dobijeni a dava to 14,5 V a bat samotna v klidu ma 12,7 takze to by bylo OK.... :roll:
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod OTIS » 04.06.2006-07:21

trochu mrká- to znamená že to světlo svítí míň?

Nevím jak je to u staršího modelu, ale jestli tam je ještě ten starý tepelný-bimetalový přerušovač blinkrů (nebo ho tam někdo dal) tak to dělat může - protože má relativně velký odběr. V tom případě bych doporučoval nahradit elektronickým - cca 150kč třeba do Felicie.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod kubik1 » 04.06.2006-10:28

jo jo trochu se zeslabuje svit s blikanim blinkru.
jakej je ten prerusovac netusim(ani nevim kde ho hledat..)-vomrknu to
diky
XJ 900F rok 1991 4BB
kubik1
občasný přispěvatel

Images: 16

Příspěvekod Anonymous » 07.06.2006-17:57

Nevím jestli je to normální,ale mě to dělá taky,když to jede na volnoběh,jinak ne.
S těma uhlíkama jsem taky laboroval,ale přehodit se nedají,protože každý má jiný úchyt.
Jinak jsem si s těma uhlíkama pěkně užil,protože se nedají sehnat,v Yamaze mi řekli,že už je prostě nemají a že by možná pasovali z něčeho jiného,ale že neví.Jinak za ten origoš chtěli asi něco kolem 500 Kč .
Sehnal jsem nějaké uhlíky asi do Jawy,"označení 9904/Tr,jakost E2".
Musel jsem je zbrousit,pěkně kurevská práce.Má čtvercový průřez,tuším že 5x5 mm,výšku nevím.Už je tam dva roky a pohoda.
Myslím že by tam mohl být jaký koli do auta,ale problém je v tom že musí mít ten drátek z hora uprostřed,protože je protáhlí tou přítlačnou pružinkou a musí se připevnit na ten původní držák.
Jinak ten zářez na tom uhlíku je konečný bod (musí se vyměnit).
A bacha na ten bakelitový držák,hodně špatně se povoluje,doporučuji použít malou ráčnu kvůli pálce a příslušný nástavec,šroubovákem mi to nešlo a bacha při povolování,bude asi drahý :wink: .
A pěkně blbě se to vyměňuje,poněvač to víko uhlíků zůstane vyset na drátech z altiku.
Anonymous

Zpět na Elektrika