Svítí kontrolka oleje

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Svítí kontrolka oleje

Příspěvekod vilta » 18.05.2007-08:19

Zdar všem. Včera jsem ji hezky umyl, vjel jsem totiž do hejna debilních mušek a ony mě schválně trefovali. :D
Mám ale dotaz. Dnes ráno jsem ji nastartoval a sitič po cca. 3 minutách trochu stáhl a potom po další cca. půl minutě začla svítit kontrolka oleje. Nevím čím to je. Už se tady jednou probíralo něco podobného. Jsem ji vypnul a po chvilce znovu nastartoval. Už se nerožla ani po cestě do práce.
Když jsem ji myl tak jsem pak zkontroloval olej a byl full takže v tom to není.
Díky za rady a pozor na zákeřné mušky. :smt106
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Faudy » 18.05.2007-09:34

Znam, to mi dela Beru taky. Od malicka. Neresim.
Odleje se torchu olej jak to stoji na policajtovi a rozsviti se kontrolka. Chcipnout, narovnat masinu, znovu nastrartovat, tak to delam ja :smt095
Faudy
občasný přispěvatel

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2007-09:37

S tímhle jsem se pral předloni...byl jsem zrovna na srazu ve Skochovicích (super). Když jsem to natočil, tak se za chvilku rozsvítila kontrolka. Stačilo to chcípnout a znova natočit a OK. Po srazu jsem měnil olej a od té doby nic....tak nevím...asi nějaká samoodstraňovací závada...nebo záhada?? :)
Anonymous

Příspěvekod karlos » 18.05.2007-10:34

Jak už bylo kdesi popsáno. Dolít asi 1dcl nad rysku a je klid. Taky mě to dělalo a po tomto zásahu už to nedělá.
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

taky mi to dela

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2007-12:50

Dela mi to pri studenem motoru ... mi staci trochu zahrat motor projet dve zatacky a a kontrolka zhasne .... ptal jsem se na to a podle techniku je to tim, ze je tam plovak na kontrolu hladiny oleje .... ktery obcas jakoby zatuhne ...
Anonymous

Příspěvekod lynx » 18.05.2007-13:07

Před časem jsem to tady řešil já. Stačí lehce přelít a je klid, ale není to úplně košer - lepší je tu kontrolku ignorovat (odpojit). Co se mi ale skutečně osvědčilo je změna značky oleje - letos je to pohoda, kontrolka ani neblikne.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod vilta » 18.05.2007-13:41

Díky chlapi.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Zpět na Motor